f

Femtosecond

Ooglaseren ‘zonder mesje’ voorbij Intralase! (FEMTEC)

Sinds november 2006 biedt het lstanbul Surgery Hospital ook de Femtosecond methode voor het maken van het ‘flapje’ (Lasik). Ook wel bekend als ‘ooglaseren zonder mesje’. Het flapje wordt hierbij niet gecreëerd met een keratoom maar door middel van een koele laserstraal.

Voorheen was Dr Sinan Göker minder enthousiast over de Femtosecond methode. Als internationaal vooraanstaand chirurg heeft hij de eerste generatie Femtosecond apparatuur(intralase) onderzocht. In bepaalde situaties biedt Femtosecond voordelen, maar ook zijn er (vaak niet genoemde) nadelen. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Bij de eerste generatie Femtosecond machines (intralase) werd een grote druk op het oog uitgeoefend.
  • Na het maken van het flapje moest de cliënt een half uur wachten tot kan worden overgegaan tot de eigenlijke ooglaserbehandeling.

Femtosecond voor slechts 275 Euro:

Voor toepassing van de nieuwste Femtosecond methode (‘Laseren zonder mesje’) betaalt u 275 Euro extra. Dit is voor beide ogen en uiteraard betaalt u niets extra voor toepassing van moderne technieken als Wavefront of Monovision.

De Femtosecond laser van Femtec

De FEMTEC Femtosecond Laser

Femtosecond, de tweede generatie

Het onderzoek na het ooglaseren

Dokter Buket Ayoglu controleert het resultaat van de ooglaser-behandeling

In nauwe samenwerking met het Duitse bedrijf Inter Vision heeft dr. Sinan Göker nu de tweede generatieFemtosecond laser ontwikkeld. De wereldwijd gepatenteerde Femtec laser.

Voor de cliënt zijn de voordelen groot. De uitgeoefende druk op het oog is nog maar de helft in vergelijking met intralase en bovendien wordt ook deze fase nu computergestuurd. Daarbij hoeft men niet langer een half uur (met loszittend flapje) door te brengen in de wachtkamer. De eigenlijke ooglaserbehandeling kan vrijwel meteen worden uitgevoerd.

Hiermee is ‘laseren zonder mesje’ meer comfortabel geworden. Voor de ooglaserbehandeling zelf wordt uiteraard gebruik gemaakt van de beste ooglaser apparatuur en is het toepassen van de Wavefront techniek inclusief.

De voordelen van Femtosecond

Voor een ooglaserbehandeling volgens de Lasik methode wordt eerst een ‘flapje’ gemaakt. Met een Femtosecond laser kan hierbij precieser en nauwkeuriger worden gewerkt. Zowel de randen als het flapje zelf zijn meer regelmatig van vorm. Ook de dikte van de flap is meer regelmatig in vergelijking met de keratoom.

Een ander voordeel is meer psychologisch. Het flapje wordt nu niet gemaakt met de keratoom maar met een koude laserstraal. ‘Laseren zonder mesje’ dus.

Femtosecond de oude stijl (intralase):

  • Op het oog wordt een fixeer ring geplaatst waarna een vacuüm wordt gezogen. Hierbij ontstaat een druk op het oog van ca 70 mm Hg. Dit deel van het proces wordt door de arts handmatig uitgevoerd.
  • De oogbol wordt vervolgens met een glazen schijf platter gedrukt (Ablatie)
  • De Femtosecond laser maakt nu het flapje. Onder het oppervlak van het hoornvlies ontstaan microscopisch kleine blaasjes. Door de grote druk blijven deze blaasjes langer aanwezig waardoor het oog melkachtig wit wordt. De pupil is niet meer te zien en daarom moet minstens een half uur worden gewacht voor de eigenlijke ooglaserbehandeling kan plaats vinden.

Femtosecond volgens de nieuwste inzichten

  • De Femtec laser halveert de noodzakelijk druk tot ca 35 mm Hg. Het oog wordt dus minder belast. Er wordt nauwkeuriger gewerkt omdat het gehele proces door computers wordt bewaakt.
  • De fixeer ring is voorzien van een voorgevormd glas, vergelijkbaar met een contactlens. De oogbol wordt nauwelijks vervormd en bij het maken van het flapje kan de Femtec laser de natuurlijke bolling van het oog volgen.
  • Vanwege de geringere druk die wordt uitgeoefend op het oog kunnen de microscopisch kleine blaasjes snel verdwijnen. Het oog wordt niet melkwit en een half uur wachten is niet langer noodzakelijk.

De nieuwe Femtec Femtosecond laser van Inter Vision neemt de bestaande nadelen van ‘laseren zonder mesje’ weg. Het wordt daarom ook wel aangeduid als ‘Femtosecond, de tweede generatie’.

Meer informatie? Stel uw vraag dan hier.

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen