f

Oplossingen

Lasik oogoperatie

De techniek om de vorm van het hoornvlies te corrigeren (refractie) is in de loop der jaren zeer verfijnd. De LASIK oogoperatie methode was een grote stap voorwaarts. Voor het eerst werd een effectieve, nauwkeurige en tegelijk pijnloze ooglaserbehandeling mogelijk.Wavefront (de nieuwste methode) gaat zelfs nog verder. Met de nieuwste driedimensionale techniek worden alle afwijkingen in kaart gebracht en vervolgens in detail gecorrigeerd. Bij Alma Care Nederland is de wavefront behandeling standaard inbegrepen. Wij berekenen hier geen extra kosten voor.

Een overzicht van de diverse behandel methoden:

Lasik oogoperatie

Tegenwoordig is de LASIK oogoperatie (Laser Assisted In Situ Keratomileusis) de meest toegepaste methode van ooglaser correctie. Met een nauwkeurig instrument (de Mikrokeratoom) wordt eerst een microscopisch dun flapje van het hoornvlies gesneden en opzij geklapt. Voor deze fase van de behandeling kunt u ook kiezen voor de Femtosecond methode.
Hierna wordt het dieper gelegen hoornvlies met een koele laser bewerkt en zo, computergestuurd op scherpte gebracht. Het flapje wordt vervolgens terug gelegd waarna het zich meteen weer aan het oog vasthecht. De behandeling duurt slechts enkele minuten en is pijnloos. Een lasik oogoperatie of behandeling is mogelijk bij waarden tussen -14 D. en +7 D. en bij een cilinderafwijking (Astigmatisme) tot 5 D.

Lasek / PRK

De LASEK of de PRK methode wordt toegepast wanneer bijvoorbeeld het hoornvlies te dun is of als door specifieke, zeldzame oogafwijkingen een LASIK behandeling niet mogelijk is. Bij de LASEK / PRK methode wordt de bovenste laag van het hoornvlies (epitheellaag) onder verdoving deels losgeweekt en opzij geschoven. Na de ooglaser correctie wordt dit weer op zijn plaats gebracht (LASEK) of geheel verwijderd (PRK). LASEK / PRK is net zo effectief als de LASIK oogoperatie maar het herstel neemt wel meer tijd in beslag. Daarbij kunnen de ogen vooral de eerste dagen pijnlijk aanvoelen en goed zicht wordt vaak pas na weken bereikt. LASEK / PRK wordt alleen toegepast in bijzondere gevallen en is mogelijk bij waarden tussen -15 D. en +7 D. en / of bij een cilinderafwijking (Astigmatisme) tot 4 D.

Wavefront

Zonder extra kosten biedt Alma Care ook een behandeling met de nieuwste techniek;Wavefront Deze bijzonder verfijnde behandeling bevrijdt u niet alleen van refractie afwijkingen als bijziendheid, verziendheid of cilinderafwijkingen maar corrigeert uw oog daarbij ook op veel fijnere afwijkingen (aberraties) die door een bril of door contactlenzen niet worden verholpen. Er wordt een drie dimensionaal beeld van uw ogen gemaakt en met behulp daarvan wordt uw gezichtsvermogen tot in de fijnste details pijnloos geoptimaliseerd.

ish

Het moderne Istanbul Surgery Hospital geniet een wereldwijde reputatie. De nieuwste lasertechnieken (Wavefront / Femtosecond) wordt hier standaard toegepast.

Intralase / Femtosecond

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van ooglaserbehandeling is het zogenaamde‘ooglaseren zonder mesje’. Het ‘flapje’ (zie LASIK) wordt niet gemaakt met de keratoom maar met behulp van een computergestuurde laser Femtosecond). Voordeel is dat het flapje nauwkeuriger wordt gemaakt, het risico op flapcomplicaties vermindert en er dus een hoger succespercentage kan worden bereikt. Het Istanbul Surgery Hospital beschikt nu over de nieuwste machine, de Femtosecond van de tweede generatie (Femtec). U hoeft niet langer een half uur te wachten en de druk die op het oog wordt uitgeoefend is beduidend minder groot. Gesproken wordt over ‘Femtosecond van de tweede generatie’.

Bij Alma Care betaalt u slechts 275 Euro extra voor Femtosecond. Dit geldt uiteraard voor beide ogen.

team

Het artsen team van het Istanbul Surgery Hospital onder leiding van Dr. Sinan Göker (links op de bank)

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen