f

Lensimplantatie

Zichtcorrectie en leesbrilcorrectie door lensimplantatie.

Ooglaseren is een veelgebruikte techniek om het zicht definitief te corrigeren. Een koele, computergestuurde laserstraal bewerkt hierbij nauwkeurig het hoornvlies. Resultaat is dat het licht weer op juiste wijze wordt gebroken en een bril niet langer nodig is. Ooglaseren is relatief goedkoop, veilig en pijnloos.

Een alternatief is het vervangen van de natuurrlijke ooglens. Een optie voor mensen bij wie ooglaseren niet mogelijk is. Of bijvoorbeeld voor mensen die ook af willen van de leesbril en bij wie toepassing van technieken als Monovision of Supracor niet mogelijk is. Het vervangen van de ooglens door een lensimplantaat kan dan een oplossing zijn.

Hoe werkt lensimplantatie.

In het Istanbul Surgery Hospital vinden eerst uitgebreide vooronderzoeken plaats. Belangrijk is bijvoorbeeld om vast te stellen welke lenzen het meest geschikte zijn. Welke sterkte moet worden gecorrigeerd, moeten ook cilinders worden hersteld en (eventueel) hoe kan de leesbril overbodig worden gemaakt.

De resultaten van de onderzoeken worden besproken in een persoonlijk gesprek met de behandelend arts. Deze zal u een behandelplan voorstellen. Indien u hiermee accoord gaat kan dezelfde dag nog de eerste lens worden vervangen.

Hiertoe wordt het oog eerst verdoofd zodat de behandeling pijnloos is. Vervolgens wordt een zeer kleine incisie gemaakt. Hierdoor wordt eerst met een fijn instrument (zeg maar een soort stofzuigertje) de ooglens verwijderd. Hierna wordt de nieuwe lens geplaatst. Deze is zeer klein en past door de kleine incisie. In het oog klapt de lens open en wordt vastgezet.

De Alcon ReStor (multifocale) implantaatlens:

Het Amerikaanse bedrijf Alcon (sinds 1945) is een geronnemeerd bedrijf op het gebied van lenzen. Lensgebruikers herkennen wellicht de naam. Maar ook doet het bedrijf al jarenlang onderzoek naar lenzen die de eigen lens kunnen vervangen.Nieuwste van het nieuwste is de Alcon ReStor serie. Ook multifocaal verkrijgbaar.

alcon restor implantaatlens

De Alcon ReStor implamtaatlens

Lenstransplanatie in combinatie met een luxe City Trip

Na het plaatsen van de eerste lens rust u uit in het luxe Orya hotel direct tegenover het Istanbul Surgery Hospital. Het is maar een minuutje lopen naar uw hotelkamer, u kunt gebruik maken van de Room Service en de arts is altijd in de buurt.

U verblijft 5 dagen in de metropool Istanbul. Elke dag meldt u zich ’s morgens in het ISH voor nacontroles. De tweede implantaatlens wordt op de derde dag geplaatst. Tussendoor kunt u genieten van al het schoons dat het gastvrije Istanbul te bieden heeft.

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen