f

Behandeling

De ooglaserbehandeling

Na het vooronderzoek en het gesprek met de behandelend arts heeft u de tijd om even te ontspannen. Bijvoorbeeld door wat te eten in uw hotel naast de kliniek. Op het afgesproken tijdstip meldt u zich weer of u wordt opgehaald door uw persoonlijk begeleider.

De ooglaser behandeling zelf is pijnloos en duurt slechts enkele minuten. In vijf stappen beschrijven wij hier wat er tijdens de ooglaser behandeling precies gebeurd.

1 – Voorbereiding van de ooglaser behandeling

Een half uur voor de behandeling krijgt u een rustgevende medicijn (in pilvorm) toegediend. Uw begeleider legt uit wat er gaat gebeuren. U krijgt een tas met daarin verschillende oogdruppels, pijnstillers, een slaappil en aanwijzingen (in het Nederlands) hoe deze te gebruiken. Hierna betreedt u de steriele behandelruimtes. Met oogdruppels worden uw ogen hier ontsmet en verdoofd zodat u van de ooglaser behandeling zelf weinig of niets zult voelen.

U zult nu voor de laatste keer uw bril moeten afzetten.

2 – De behandelkamer

laser

De cliënt ligt op de behandeltafel in de ‘Clean Room’

In de behandelkamer (Clean Room) gaat u rustig liggen. U heeft contact met uw arts maar ook zijn drie andere medewerkers aanwezig die het gehele proces nauwlettend volgen en controleren.

De arts desinfecteert nogmaals uw ogen en bevestigt beschermfolie. In het Istanbul Surgery Hospital werkt men met pleisters en lichte klemmen om uw ogen te fixeren. Tijdens deooglaser behandeling houdt een ‘eye tracker’ elke beweging van het oog in de gaten. Mocht u toch uw oog bewegen dan past het programma zich direct aan of wordt tijdelijk stop gezet.

Op aanwijzing van de arts concentreert u zich nu op een rood licht.

3 – Flapje maken (Lasik)

laser

De voortgang van de ooglaser behandeling wordt door drie mensen gecontroleerd, waaronder uw arts.

Met een uiterst verfijnd instrument ( de nieuwste microkeratoom, de ‘Mora 2′) wordt nu een zeer dun opperlaagje (ca. 90 micrometer) deels van het hoornvlies losgemaakt. Dit ‘flapje’ wordt door de arts opzij gelegd.

Wanneer u gekozen heeft voor de femtosecond methode wordt dit flapje niet met de keratoom maar met een laser gecreëerd. In het ISH beschikt men over de nieuwste femtosecond apparatuur (tweede generatie). Een voordeel is bijvoorbeeld dat u na het maken van het flapje niet langer een half uur hoeft te wachten voor de uiteindelijke ooglaser behandeling.

4 – De Excimer ooglaser

laser

De arts legt het flapje terug en desinfecteert nogmaals de ogen.

De Allegretto WAVE Eye-Q laser wordt volledig door de computer bestuurd. De moderne Excimer laser corrigeert zichzelf onmiddellijk bij eventuele bewegingen van het oog. Drie deskundigen, waaronder uw arts, volgen de gehele ooglaser behandeling nauwgezet.

De excimer laser zal nu het dieper gelegen hoornvlies modeleren met als doel u weer scherp zicht te geven. U merkt hier niets van.

5 – Tenslotte

laser

De ooglaser behandeling duurt slechts enkele minuten.

De arts zal nu het flapje (in het geval van Lasik) terugleggen. U merkt meteen dat u scherp ziet. Het flapje (Lasik) zuigt zichzelf direct vast en functioneert als natuurlijke pleister. Hierdoor verloopt het herstel spoedig en pijnloos.

Tien minuten later volgt een eerste nacontrole om te zien of de oogbehandeling goed is verlopen. Hierna gaat u naar uw kamer in het hotel naast de kliniek. Vooral het eerste uur kunnen de ogen soms zanderig of branderig aanvoelen. Binnen drie uur zijn deze verschijnselen grotendeels verdwenen. U zult regelmatig uw ogen moeten druppelen maar het beste is om nu te slapen. Van de kliniek heeft u hiervoor een slaappil gekregen.

De volgende ochtend is er nog een nacontrole in de kliniek. U merkt dat u nu ziet zonder hulp van bril of lens. Soms nog een beetje wazig maar terwijl u deze dag door Istanbul loopt merkt u dat het zicht zich per uur verbetert.

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen