f

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op vragen die ons vaak worden gesteld. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op. Of bel 024-3732829. Wij staan u graag te woord, ook ’s avonds en in het weekend!

Wat is laserbehandeling of ooglaseren ?

In het kort, een correctie van het zichtvermogen door middel van een computergestuurde, koele laserstraal die de oppervlakte van het hoornvlies nauwkeurig modelleert met als doel het zicht te optimaliseren. De laser verwijdert microscopisch kleine deeltjes van het hoornvlies om deze bijvoorbeeld af te vlakken (bij bijziendheid), om de invalshoek van het licht te corrigeren (bij verziendheid) en / of om oneffenheden van het hoornvlies weg te nemen (bij cilinder afwijkingen).

Het doel van de behandeling is om de vorm van het hoornvlies met behulp van lasertechnologie zo aan te passen dat het invallende licht weer optimaal op het netvlies wordt geprojecteerd. wavefront is de modernste methode die hiervoor wordt toegepast.

Is een laserbehandeling of ooglaser correctie betrouwbaar ?

In landen als Turkije en Amerika is al veel ervaring opgedaan met refractieve chirurgie. Dit in tegenstelling tot Nederland waar het laseren van het hoornvlies een relatief nieuw fenomeen is. In Amerika is na langdurig, streng onderzoek door het ministerie van gezondheid (FDA) de laserbehandeling erkent als medisch veilige en bovendien effectieve methode om het zicht te herstellen. Het Britse overheidsorgaan NHS (National Institute for Health and Clinical Excellence) oordeelde in maart 2006 dat een LASIK of LASEK behandeling ook op de lange termijn als veilig kan worden beschouwd. Zoals bij elke (medische) behandeling zijn er de normale, algemene risico’s. Een laserbehandeling is echter computergestuurd en wordt bij voorkeur gecontroleerd door een ervaren arts. Fouten zijn zo vrijwel uitgesloten. Niet voor niets geeft het Istanbul Surgery Hospital een garantie op een blijvend resultaat van 10 jaar.

Waarom een medische behandeling in Turkije ?

Vergeleken met Nederland heeft Turkije een grote voorsprong op het gebied van de laserbehandeling. Er is daar inmiddels veel ervaring opgedaan . Nederlandse artsen worden in Turkije opgeleid en ook de hier gebruikte laser apparatuur is vaak (tweedehands) gekocht in Turkije. De medische industrie maakt graag gebruik van de aanwezige expertise en kennis. Vandaar dat u de nieuwste technologie juist vindt in Turkije. Dit geldt zeker voor het Istanbul Surgery Hospital. Deze kliniek, onder leiding van Dr. Sinan Göker, is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste oplossingen. Afgezien van de geboden kwaliteit is uiteraard ook de prijs van belang. De kosten zijn in Turkije lager en dat maakt een laserbehandeling betaalbaar. Gemiddeld betaalt u slechts een kwart van wat u in Nederland zou betalen. En dat inclusief reis- en verblijfskosten.

De combinatie met een City Trip naar de metropool Istanbul heeft nog een ander voordeel.U kunt zich in alle rust voorbereiden op de behandeling. En na de behandeling hoeft geen lange autorit te worden gemaakt maar bent u binnen vijf minuten terug op uw luxe hotelkamer met uw arts altijd in de buurt.

Waarom Alma Care ?

Alma Care International (sinds 2004) is de goedkoopste aanbieder voor het Istanbul Surgery Hospital, een kliniek met een internationale reputatie. Dit is mogelijk vanwege onze directe, persoonlijke connecties met zowel de kliniek als Dr. Sinan Göker zelf. Tegelijk bezuinigt Alma Care niet op kwaliteit. U vliegt per lijndienst (geen prijsvechters) en verblijft in een vier sterren hotel dat direct naast de kliniek staat. Dat bespaart u wachttijden en lange taxi ritten door de stad. Wij onderhouden intensief contact met de cliënt zowel voor als na de behandeling. In onze visie staat de cliënt centraal. Geen kontante betalingen ter plaatse bijvoorbeeld en van ons ontvangt u gewoon een factuur waarmee eventueel een deel van de kosten kan worden gedeclareerd bij zorgverzekeraar of de belastingsdienst. Inmiddels maken tientallen mensen per maand gebruik van de service van Alma Care International.

Wat zijn de gevolgen van lasertherapie op lange termijn ?

De lasertherapie wordt al 40 jaar toegepast. Uit onderzoek blijkt dat het zicht ook jaren na behandeling scherp blijft. Het resultaat van een ooglaserbehandeling is dus definitief. Het is niet nodig deze behandeling na een bepaalde tijd te herhalen.

Is een ooglaserbehandeling pijnlijk ?

Nee, mede dankzij de vooraf toegediende verdovende oogdruppels is de behandeling pijnloos. Wel kan een lichte druk op het oog worden ervaren. Na de behandeling kunnen de ogen ongemakkelijk aanvoelen als gevolg van het herstelproces. Dit wordt door onze cliënten omschreven als ‘wazig zicht’, een ‘zanderig gevoel’ of ‘alsof er een vuiltje in mijn ogen zit’. Na enkele uren zijn deze verschijnselen grotendeels verdwenen. In het geval van een LASEK behandeling duurt het herstel echter langer en de ogen kunnen de eerste dagen pijnlijk aanvoelen. Dit wordt bestreden met pijnstillers. Deze LASEK behandeling wordt bijvoorbeeld toegepast als het hoornvlies te dun is. De meeste mensen komen in aanmerking voor de pijnloze LASIK methode, wereldwijd gezien ook de meest toegepaste methode van ooglaseren.

Hoeveel mensen hebben hun ogen al laten laseren ?

In Amerika waren dat in 1999 960.000 mensen. Een jaar later (2000) waren dat er al meer dan 2.000.000. Tegenwoordig laten elk jaar 3 miljoen Amerikanen hun ogen laseren, negentig procent hiervan volgens de LASIK methode. Wereldwijd hebben inmiddels tientallen miljoenen mensen een ooglaserbehandeling ondergaan. Vergeleken hiermee loopt Nederland achter. Van de Nederlanders met een oogafwijking koos tot nu toe 0,05% voor een definitieve correctie van het zicht middels een ooglaserbehandeling.

Hoe werden vroeger deze oogafwijkingen behandeld ?

Heel vroeger? Van soldaten in het oude Romeinse leger is bekend dat sommigen sliepen met zware stenen op de ogen. Hierdoor werd de vorm van het oog tijdelijk aangepast zodat men de volgende dag tenminste een paar uur scherper zicht had.

Hulpmiddelen als de bril worden gebruikt sinds ongeveer 1300. Dit waren twee glazen met een neusstuk die bij gebruik voortdurend moesten worden vastgehouden. Pas omstreeks 1700 werd een systeem ontwikkeld waarbij twee veren de brilleglazen aan de zijkanten tegen het hoofd drukten. Pas later bedacht men gebruik te maken van het oor om de bril aan op te hangen. Het gebruik van ooglenzen werd pas gemeengoed in de jaren ’70 van de vorige eeuw.

De bril en de lens zijn hulpmiddelen. Aan een definitieve oplossing wordt pas sinds kort gewerkt. In de jaren vijftig van de vorige eeuw experimenteerden de Russen al met cirkelvormige sneetjes (Radiale Keratektomie) in het hoornvlies. Deze methode werd tot begin jaren negentig verfijnd en regelmatig toegepast maar kreeg nooit de officiële goedkeuring van de FDA. Pas met de komst van de computergestuurde, excimer laserbehandeling konden ogen betrouwbaar worden gecorrigeerd. En ook deze therapie wordt voortdurend verfijnd en aangepast. In onze kliniek te Istanbul heeft u de zekerheid met de nieuwste, meest nauwkeurige technieken te worden behandeld.

Wat is het verschil tussen Lasik en Lasek (PRK) ?

In het algemeen wordt u behandeld met de Lasik (wavefront) methode. Een computer gestuurd instrument (de nieuwste Micro keratoom) haalt automatisch een flinterdun bovenlaagje van het hoornvlies (‘flapje’) gedeeltelijk weg. De arts klapt dit flapje opzij waarna de nauwkeurige Excimer laserstralen het diepere gedeelte van het hoornvlies bewerken. Hierna wordt het flapje teruggeplaatst. Voordeel van deze behandeling is dat het herstel vlot verloopt (het flapje fungeert als een natuurlijke pleister). De volgende dag kunt u in principe al auto rijden zonder hulpmiddelen als bijvoorbeeld een bril.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als het hoornvlies te dun is voor een LASIK behandeling, wordt gekozen voor een ooglaserbehandeling volgens de LASEK of PRK methode. Hierbij wordt de bovenste laag van het hoornvlies, de epitheellaag, met een alcoholoplossing losgeweekt en opzij geklapt. Hierna wordt direct op het oppervlakte van het hoornvlies gelasered. Bij LASEK wordt de epitheellaag terug gerold. Bij PRK wordt deze verwijderd zodat zich een nieuwe epitheellaag kan vormen. Een ooglaserbehandeling volgens de LASEK / PRK methode is in vergelijking met LASIK meer pijnlijk en een langer herstelproces is noodzakelijk. In het resultaat is er echter uiteindelijk geen verschil tussen deze verschillende behandelmethodes.

Hoe lang duurt het ooglaseren ?

In het geval van een LASIK of LASEK behandeling duurt ooglaser correctie zelf tussen de 15 en 40 seconden per oog, mede afhankelijk van de hoeveelheid te corrigeren hoornvlies. In totaal duurt de behandeling 4 a 5 minuten per oog.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor ooglaseren ?

Of uw ogen gelasered kunnen worden is uiteindelijk de beslissing van de behandelende arts. Maar in elk geval moet u rekening houden met het volgende:

  • Uw ogen zijn gezond. Dus geen last van infecties,chronisch droge ogen of andere oog aandoeningen.
  • U bent ouder dan 18 jaar.
  • U bent niet zwanger en geeft ook geen borstvoeding.
  • De waarden van uw ogen waren het afgelopen jaar constant.
  • U gebruikt geen bloedverdunnende medicijnen.
  • U gebruikt geen medicijnen tegen reumatische aandoeningen.
  • Uw bijziendheid is niet meer dan minus -14 DPT.
  • Uw verziendheid is niet meer dan +7 DPT.
  • De cilinderafwijking is niet hoger dan 5 DPT.

Ook belangrijk is de dikte van het hoornvlies. Dit is in 95% van de gevallen in orde maar indien u vooraf zekerheid wilt kunt u dit in Nederland laten onderzoeken bij een erkend optometrist. Neem hiervoor contact met ons op voor een adres bij u in de buurt.

Hoe bereid ik me voor op de ooglaserbehandeling ?

Cliënten die zachte contactlenzen gebruiken, mogen hun lenzen 10 dagen voor de behandeling niet meer dragen. Voor zogenaamde harde lenzen geldt een periode van 3 weken. Dit is omdat lenzen de oppervlakte van het hoornvlies kunnen beschadigen en daarbij het oog kunnen vervormen. Een lensvrije periode zorgt voor herstel van het hoornvlies en het oog neemt haar natuurlijke vorm weer aan.

Hoe is de ooglaserbehandeling zelf ?

Een half uur voor de ooglaserbehandeling krijgt u een rustgevend medicijn toegediend. Dit helpt u ontspannen. Voor de ooglaserbehandeling krijgt u bovendien verdovende oogdruppels zodat u van de behandeling zelf weinig tot niets voelt. Het duurt ongeveer 10 minuten. U gaat liggen en de arts zal eerst de ogen ontsmetten en ter bescherming vervolgens met plastic materiaal afdekken. De oogleden worden vastgezet om knipperen te voorkomen. Hierna zal de arts u vragen naar een rood licht te kijken. Een laserstraal zal nu computergestuurd het hoornvlies bewerken. Een speciaal ‘eye track’ systeem houdt daarbij eventuele bewegingen van de ogen in de gaten om deze, indien nodig, te corrigeren. Per oog duurt het laseren 15 tot 40 seconden (afhankelijk van de ernst van de afwijking). De arts zal hierna het flapje terugplaatsen. U merkt meteen dat u beter ziet.

Wat gebeurt er na de ooglaserbehandeling ?

Na het ooglaseren gaat u naar de hotelkamer om de ogen enige uren rust te geven. U krijgt medicijnen mee (oogdruppels) met aanwijzingen hoe deze te gebruiken. U merkt meteen dat uw zicht scherper is geworden. Dit zal zich in de komende dagen / weken nog verbeteren. Het beste is nu om rust te nemen, te genieten van de roomservice en uiteindelijk gewoon lekker te gaan slapen.

De ochtend na de behandeling wordt u na het ontbijt verwacht voor een extra controle in de kliniek (naast het hotel). Uw ogen worden opnieuw gemeten en gecontroleerd wordt of de behandeling in technische zin goed is verlopen. U krijgt ook een protocol uitgereikt waarop de eerste resultaten staan vermeldt alsmede medische informatie die u in Nederland kunt gebruiken in bijvoorbeeld het contact met uw oogarts. Na deze controle bent u vrij om de stad Istanbul te bekijken. Tip, neem een zonnebril mee (tegen scherp licht) en ook de oogdruppels die u van de kliniek heeft gekregen.

Daarbij dient u na de behandeling rekening te houden met volgende:

  • Tot 24 uur na de behandeling niet douchen of baden.
  • Tot 24 uur na de behandeling niet wrijven in uw ogen.
  • Geen zeep of shampoo in uw gezicht gebruiken tot een week na de behandeling.
  • Geen (oog-) make-up gebruiken tot een week na de behandeling.
  • Ga niet zwemmen tot twee weken na de behandeling.
  • Beoefen geen extreme sport tot tweee weken na de behandeling.
Wat is het succes percentage van een ooglaserbehandeling ?

Dit is mede afhankelijk van hoe ernstig de huidige afwijking is. Maar tot aan een afwijking van min 8 is het succes percentage 98%. Met deze waarden hoeft u na de behandeling geen bril meer te dragen. In het algemeen geldt dat hoe hoger de afwijking is, des te groter de kans dat het optimale resultaat niet in een keer wordt bereikt. Een tweede behandeling kan dan nodig zijn. Mocht een nabehandeling nodig zijn dan is deze in het Istanbul Surgery Hospital uiteraard gratis.

Zie ik meteen perfect na de lasik of lasek oogoperatie ?

Meteen na de behandeling merkt u al dat het zicht zonder bril of contactlens scherp is geworden. De dag na de behandeling kunt u zelfs weer aan het werk, autorijden of bijvoorbeeld genieten van de stad Istanbul. Maar dit wordt nog beter. Het optimale resultaat wordt meestal pas na enkele weken bereikt. In deze periode kan het zicht soms tijdelijk iets verslechteren of kunnen zich verschijnselen voordoen als het Halo effect. Ook de hersenen moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Deze effecten verhinderen echter niet uw dagelijks functioneren en zijn in het algemeen na een maand verdwenen.

Kan het fout gaan bij het ooglaseren?

Nee. Na een professioneel uitgevoerde ooglaserbehandeling ziet u niet slechter dan nu. Een optimaal resultaat wordt bij 98% procent van de behandelden direct bereikt. Bij extreem grote afwijkingen kan het zijn dat een tweede behandeling nodig is om een optimaal resultaat te bereiken. Omdat in het algemeen de resultaten in het Istanbul Surgery Hospital goed zijn kan er een garantie worden geboden van 10 jaar op het resultaat van de behandeling. Dit wil zeggen, mocht u binnen deze periode ontevreden zijn dan is een eventuele nabehandeling gratis.

Zijn er bijwerkingen of nevenwerkingen?

Na de behandeling hebben sommige mensen nog enige tijd last van droge ogen. Van ons krijgt u oogdruppels om dit te bestrijden. Na 2 tot 4 weken zult u deze druppels niet meer nodig hebben.

Kan ik de volgende dag naar mijn werk?

Ja, na een Lasik behandeling kunt u in principe de volgende dag al autorijden en naar uw werk gaan. Hoewel onze artsen adviseren nog 2 a 3 dagen rust te nemen. Om bijvoorbeeld op uw gemak te genieten van de oude stad Istanbul. Zeker de eerste dagen kunnen uw ogen zich nog wat ongemakkelijk aanvoelen.

Is het eindresultaat definitief?

Ja, alle onderzoeken die tot nu toe zijn uitgevoerd laten zien dat het door een laserbehandeling bereikte resultaat definitief is (mits uw ogen stabiel zijn). U zult dus nooit meer een bril nodig hebben. De lasertherapie helpt echter niet tegen eventuele latere aandoeningen die veroorzaakt worden door ouderdom (presbyopie).

Welke ooglaser apparatuur wordt gebruikt?

LASIK (en LASEK / PRK) behandelingen worden met de modernste Excimer laser uitgevoerd. Deze ‘koudlicht’ laser corrigeert de vorm van het –>hoornvlies –>door microscopisch kleine delen daarvan pijnloos te verdampen. Het Istanbul Surgery Hospital beschikt over de Wavelight Allegretto (400 Hz). Nieuw dus, en regelmatig gecontroleerd door de fabrikant waarmee de kliniek trouwens nauw samenwerkt. De modernste en meest efficiente Wavefront behandeling is standaard inbegrepen. Voor een Wavefront behandeling rekenen wij dus geen extra kosten.

Uw vraag niet beantwoord?

Vraag het ons dan door direct contact met ons op te nemen via email of per telefoon.

Alma Care International
Email: info@almacare.nl
Tel: 024 3732829
Tel: 06 21218869
Fax: 024 3732758

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (Rotterdam) onder nummer: 10042199

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen