f

Referenties

Ervaringen Daisy Ahoud (zaandam)

Met ons hele gezin wilden we graag onze ogen laten laseren. Na veel twijfel of we het in Nederland of in Istanbul zouden laten doen (vanwege het enorme prijsverschil) hebben we uiteindelijk gekozen voor Alma Care. Na grondig onderzoek op internet (want het zijn wel je ogen waar je er maar 2 van hebt) waren er alleen maar goede referenties te vinden over Alma Care, en vanwege de wereldberoemde arts Dr. Sinar Goker (waar alleen Alma Care mee samenwerkt) is dus de uiteindelijke keus op deze gevallen.
Nadat we het vooronderzoek haden gedaan in augustus, konden we 3 weken later al gelijk mee met de groepsreis van september.
Nadat we geland waren werden we vriendelijk opgewacht door Henk. Vervolgens werden we via de taxi naar ons hotel gebracht. Die rit hebben we doodsangsten uitgestaan en ook nog tranen in onze ogen gehad van het lachen want in Istanbul rijden ze als gekken! Alles haalt links en rechts in, zelfs over de vluchtstrook. Je mag net zo hard rijden als je wilt, hoeft geen gordel te dragen (anders zijn ze beledigd), mag mobiel bellen achter het stuur en af en toe rijden ze ook nog tegen het verkeer in. Het enige wat ze wel doen is stoppen voor het stoplicht. Alles rijd millimeters langs elkaar op en het gekke is ook nog dat er bijna geen één auto deuken heeft. Die rit duurde in totaal 1 uur (vanwege de ramadan was het ook nog extra druk).
Nadat we in het MIM hotel waren aangekomen zijn we ’s avonds naar Taxim gegaan, erg mooie en moderne stad. De mensen zijn heel modern en ook gastvrij. Daar hebben we gegeten in een heel mooi luxe pistoresk restaurant. Na het eten zijn we nog wat gaan drinken op een terrasje in één van de leuke kleine uitgaans binnenstraatjes. De winkels zijn bijna allemaal 24 uur open in istanbul.

Groepsreis september 2007, uit eten in Taksim
De avond voor de ooglaserbehandeling genieten enkele deelnemers aan de Alma Care groepsreis van de maaltijd in de levendige uitgaans wijk Taksim (september 2007)

De volgende ochtend om 9.00 werden we al gelijk geholpen in de kliniek en het vooronderzoek ging beginnen (we waren in totaal met 8 personen die werden gelaserd). De eerste werd al om 13.00 gelaserd, die dag werden er in totaal 45 mensen gelaserd vanuit heel Europa.
Bij het vooronderzoek hebben ze ontdekt dat mijn broertje en ik beginnend staar hebben (wat een familiekwaal kan zijn). Ook hebben ze ontdekt dat we geen regelmatige oogbolling hadden waardoor we waarschijnlijk een lasek behandeling zouden krijgen (dat is de pijnlijke vorm van laseren). Na overleg met de direkteur van het ziekenhuis DR.SINAN GOKER  kregen we toch de lasik behandeling (de minst pijnlijke). Dat was echt een opluchting, want we waren enorm geschrokken en waren superzenuwachtig voor de behandeling maar daarna was ik al helemaal opgelucht.
Om 15.00 waren we met zijn viertjes aan de beurt. Mijn broertje ging eerst en daarna ik. Eerst kregen we een rustgevend medicijn en vervolgens werden onze ogen gereinigd en steriel gemaakt en kregen we verdovingsdruppels in onze ogen.
Toen was ik aan de beurt, nadat ik in de behandelstoel ging liggen werden mijn ogen afgeplakt. Daarna werden er klemmen op de ogen gezet wat pijn deed (het pijnlijkst van alles). Vervolgens kwam er nog een klemmetje op de oogbolling zodat deze bol ging staan en daarna werd het flapje gemaakt. Er werden liters vocht in de ogen gedruppeld daarna werd het zwart voor de ogen en vervolgens werd er gelaserd (je voelde de stralen echt branden in je ogen).
Daarna werd het andere oog gedaan en daarna werd je weer in de wachtruimte gebracht en nog een paar x gedruppeld. Iik zag niet scherp zoals mensen altijd zeggen, maar ik zag mistig.

Vlak voor de ooglaserbehandeling in het Istanbul Surgery Hospital (groepsreis september 2007)
Vlak voor de ooglaserbehandeling (groepsreis september 2007)

Na de behandeling werden we naar onze hotelkamer gebracht om te rusten, je ogen voelden branderig aan, net alsof er een stuk glas in je ogen zat en een lading zand. Na veel druppelen en 3 uur later ging het steeds beter en werd het zicht steeds scherper (nu is het zo scherp dat ik er zelfs van ga staren) maar dat komt omdat je hersens nog aan het zicht moeten wennen dat zal nog een paar dagen aanhouden).
Bij mijn vader was gelijk al na de behandeling het flapje verschoven dus die moest met 1 oog weer opnieuw onder het mes en vervolgens zijn er op beide ogen 2 lenzen aangebracht omdat zijn oogkapje vrij soepel en week was. Dat was beter voor de genezing van zijn oog, en ook om het op de juiste plaats te houden.
De dag na de behandeling hebben ze die lenzen er weer af gehaald en op 1 oog is nog een dag langer een lens aangebracht en zondags kon hij kiezen om er weer een nieuwe lens op te plaatsen of om zijn oog af te plakken zodat het rust heeft en beter kan genezen. Hij heeft er erg veel last van gehad maar na 2 weken was ook zijn zicht weer 100 % (vanwege de lens heeft het wat langer tijd nodig om te genezen).

De dag na de behandeling hebben we nog een nacontrole gehad en die was helemaal goed. Verder zijn we die dag nog op excursie geweest naar een moskee en zijn we naar een bazaar geweest met 7000 winkeltjes. Was erg leuk en we hebben veel gelachen. Daarna zijn we nog wezen eten aan het water en hebben we daarna nog tot 02.00 ’s nachts in het hotel zitten borrelen. En helaas moesten we zondag al weer naar huis.
ik zou ooit nog eens terug willen naar istanbul,niet op vakantie maar als citytrip want er is veel te doen en te zien daar (erg leuke en interessante stad).

Dr. Berrin Toksü met haar patienten.
Dr. Berrin Toksü (rode trui) met cliënten van Alma Care op de dag na de ooglaserbehandeling (september 2007).

Verder zal ik iedereen aanraden om zijn ogen te laten laseren in Istanbul, want de artsen daar zijn veel meer gespecialiseerd dan hier en de apperatuur is ook veel moderner en tenslotte hebben ze veel meer ervaring dan de artsen hier. Ook hebben ze dingen ontdekt wat ze hier in Nederland nooit hebben gezien.
Ook verschilt het enorm in prijs en in Turkije is alles inbegrepen. Voor alle correcties en evt het leesgedeelte hoef je niets extra’s te betalen (wat wel hier in Nederland moet). Ze hebben ook nog nooit meegemaakt dat er mensen voor de 2e x onder het mes moeten. Ze willen alleen perfect resultaat afleveren. Dus ik zou iedereen die van plan is om zijn ogen te laten laseren adviseren om dat in Istanbul via Alma Care te doen. Ik was net zoals iedereen een enorme twijfefelkont en heb Alma Care helemaal platgemaild met allerlei vragen. Netjes kreeg ik iedere keer weer direkt antwoord op al mijn vragen en je kunt ook nog bellen als je met vragen zit. Je word netjes in alles begeleid en je wordt echt niet aan je lot overgelaten. Alles is goed geregeld in Nederland en in Istanbul zelf. De artsen en Henk zijn ontzettend aardig en staan de hele dag voor je klaar.
Stel dat ik in de toekomst (waar ik niet vanuit ga) ooit nog een keer gelaserd zou moeten worden zou ik weer voor Alma Care kiezen. Dus mensen maak net zoals wij ook een afspraak en ik weet zeker dat je er geen spijt van zal krijgen.

Alma Care enorm bedankt voor mijn nieuwe kijk op de toekomst,

(Daisy nam samen met haar ouders en broer deel aan de Alma Care groepsreis van september 2007)

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen