f

Referenties

Ervaringen Eddy Meijer (Steenwijk, 45 jaar)

Ik had +5,5 en +6 en pas sinds 5 jaar brildragend maar geen hekel aan de bril. Op mijn 40ste direct met +4 begonnen en ik heb net zolang gewacht dat mijn ogen 2 jaar stabiel waren (kan ook niet veel erger dan +6 ). Als ik onder de douche stond dan kon ik niet lezen wat voor shampoo fles ik in handen had. Dus ook de grootste cijfers en letters kon ik niet lezen zonder bril. Maar ook met bril had ik het weleens moeilijk om op een afstand van meter wat te lezen. Volgens de opticien was dat alleen maar op te lossen door inzet stukken in de glazen. Nou mooi niet, met +6 is het al moeilijk genoeg. Ik had mij toen voorgenomen (1 Jan ) om mijn ogen dit jaar te laten laseren. Ik in april naar Amsterdam om volgens het reclamespotje van 599 euro per oog mijn ogen te laten laseren. Ze probeerden mij hier in de luren te leggen en ik zou 3200 euro kwijt zijn en weer probeerden ze mij (weer) te laten tekenen.. Maar goed ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen en ze vertelden dat het dus wel kon. Boos en geërgerd ben ik op het internet Alma Carel voor 1450 Euro tegen gekomen.

Heel fijn contact ( krijg nog kippenvel ), geen gezeur, ik werd telefonisch en per mail fijn begeleid. Als het moest gebeuren dan voor de zomer, want ik kan niet goed tegen de warmte en ik had nog twee weken waarin ik het beste wegkon. Ik ging dus akkoord voor 1 juni en moest nog wel snel betalen want zoveel tijd restte er niet meer. Maar ik wilde wel een paar dagen van te voren in Istanbul zijn (kan niet zo tegen reizen) en zij hebben dat ook geregeld. En toen tickets gekregen. De dag voor mijn vertrek ( 2 pinksterdag ) werd ik opgebeld of ik nog vragen had. (fantastisch ). Nee, had ik niet, dacht ik. Maar ik heb toen nog ¾ uur gepraat en ik had wel vragen dus. Fijn hoor!

Ik dus in mijn eentje naar Istanbul. Alles perfect geregeld. Wat een stad, wat een indrukken wat een….goed idee om hier wat langer te zijn. Maar nogmaals, wat een begeleiding en support. Voor de laserbehandeling moest ik naar het andere hotel (Alles perfect geregeld ). In het hospitaal (kliniek ) kwam ik samen met een 2 Duitse vrouwen in een groepje om naar de laserbehandeling te worden begeleid. Alles perfect geregeld. En de laserbehandeling? Het is gebeurd voor je het in de gaten hebt. Dat wat bij mij wel pijnlijk was, waren de klemmen om de oogleden vast te houden. Maar de begeleider van ons groepje zat erbij en hield (pakte) mijn hand vast en daar mocht ik in knijpen. (had hij wel geweten). Dat was fijn (voor mij). Misschien ben ik 10 minuten binnen geweest. Mijn zonnebril was ik vergeten en was ik kwijt (op sterkte). Deze kwamen ze me nog na brengen, maar wat heb ik eraan?, ik was geholpen. ’s nachts heb ik fijn geslapen en de volgende dag is de lens die fungeerde als verband eruitgehaald. Hier werd mij verteld dat het genezing proces 2 tot 6 mnd zou duren, Ik zou vandaag zeer goed zien en dan een maand wat minder en daarna steeds beter. ( dat klopte perfect ook al kon ik het toen niet geloven) en dat als ik terug in Nederland was, ik naar een Neuroloog moest want ik had waarschijnlijk Myasthenia Gravis. Watte? Ook de terugreis was perfect geregeld. Ik ben nu 6 maanden verder, ik heb 4 neurologen gesproken 9 ziekenhuis bezoeken afgelegd en daarbij 1400km afgelegd. De laatste (een gespecialiseerde professor) heeft nu bij uitsluiting (na 3 bezoeken) van al het andere Myasthenia Gravis oculair zonder generalisatie (1 op 200.000 mensen) aangegeven. (wat goed van die oogchirurg in turkije dat ze het wist, zag en doorgaf). Ik heb drie opties; 1. Medicijnen 2. Bril (om een kader te creeren waarbinnen mijn ogen kunnen kijken) 3. Mee leren leven. (ik zelf; of een combinatie van deze drie). Ik gebruik nu sinds 4 weken medicijnen hiertegen en het werkt. Ik ben nu net naar een opticien geweest en heb mijn ogen laten nameten. Beide ogen – 0,5 maar wel cilinders. Ik heb mij nu weer een bril laten aanmeten om aan de tweede optie te kunnen voldoen. Ik ben heel blij dat ik naar Turkije ben geweest om mijn ogen te laten laseren. En die mevrouw (oogchirurg) bedankt voor haar kennis en oplettendheid. Ik weet niet of ik nog terug wil/moet om de cilinder er uit te halen. Maar ik zou het zeker geen probleem vinden. Bedankt Alma Care ( Henk ) Ook vind ik het geen probleem, juist fijn om anderen te overtuigen dat ze het via jullie moeten doen. (Eddy liet zijn ogen laseren op 4 juni 2006 en kwam van +5.5 en +6)

Groepsreis Alma Care
Een dag na de ooglaserbehandeling poseren enkele deelnemers aan de groepsreis voor de Blauwe moskee in Istanbul (mei 2007).

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen