f

Referenties

Ervaringen Heidi Swinkels

Mijn ervaringen ooglaserbehandeling 25-28 september 2008:

Het was een geweldige gebeurtenis voor mij en drie vrienden. Na een goede vliegreis, de ellelange rij bij de paspoortcontrole en de taxireis van 2 uur (normaal duurt deze reis maar een half uurtje maar het was ramadan) kwamen wij aan in een schitterend Istanbul. Het hotel was perfect: nette kamer, mooie badkamer en heel goed ontbijt. Het grootste voordeel van dit hotel is natuurlijk dat het direct naast de kliniek lag. Er waren ook mensen die na behandeling nog een uur in de taxi moesten alvorens naar bed te kunnen.

De eerste avond hebben wij ons door een taxi (kost daar bijna niets) naar Taksim laten brengen. In een leuk restaurant hebben wij de echte Turkse keuken geproefd. De volgende dag begon het onderzoek om 11.30 uur in de kliniek. De arts en zijn (duits sprekende) verpleegkundige waren vriendelijk en geduldig. Ze beantwoorden al je vragen. Na te zijn “goedgekeurd” werd ons gezegd dat we om 18.00 uur aan de beurt waren voor de behandeling. Helaas voor maar drie van ons. De vierde persoon werd “afgekeurd”. De arts had gezien dat ze een ziekte in haar oog had, waardoor laseren een te groot risico was.

De behandeling op zich stelt niets voor en is zo gebeurd. Het is een aparte ervaring, waarin je wordt begeleid door de verpleegkundige die ingeval van spanning je handje vast houdt en je geruststellend toespreekt. Ik persoonlijk vond dit erg prettig. Na de behandeling krijg je de eerste nacontrole. Omdat ik het vantevoren uitgereikte formulier niet helemaal goed had gelezen en ik mijn ogen te strak had dicht geknepen ná de behandeling was mijn flapje los geraakt. Dit werd ter plekke weer goed gelegd. Na terugkomst in de hotelkamer kwam dit echter weer los. Na een goede nachtrust (met door ziekenhuis uitgereikte slaappil) weer naar de kliniek voor nacontrole. Ik was gelukkig als eerste aan de beurt en mijn flapje werd wederom goed gelegd. Ik heb hier vervolgens ook geen last meer van gehad. Het enige nadeel is dat dit oog achterloopt in genezing en het zicht nog wat wazig is. Het andere oog is perfect en het zicht is scherp.
Op zaterdag en zondag zijn we Istanbul wezen verkennen. Dit is echt een geweldige stad, niet deur en vanalles te zien.

Nu, 1 week later, gaat het al weer een stuk beter met mijn ogen. Vooral de eerste dagen last gehad van scherp licht (vooral kunstlicht) en vermoeide ogen.

Kortom: een ervaring om nooit te vergeten en het is ook iedereen aan te raden om het vooral daar te doen. De arten zijn goed, de technologie is beter dan in Nederland en de kosten zijn de helft van wat je hier zou betalen. Al met al toch genoeg redenen om het daar te laten doen.
(Heidi Swinkels liet haar ogen laseren op 25-28 september 2008)

Groepsreis Alma Care 2008
Voor de ooglaser behandeling genieten deelnemers aan de groepsreis (januari 2008) van de avondmaaltijd in Taksim.

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen