f

Referenties

Ervaringen Jacques Herb

De bekende zanger Jacques Herb (‘Manuela’) liet in 2009 via Alma Care zijn ogen laseren. Bijzonder aan dit verhaal is dat Jacques Herb zijn leven lang al last had van een lui oog waarin hij nog maar 5% zicht had. Ook zijn vrouw Diny liet haar ogen laseren. Zij schreef het onderstaande verhaal.

Jacques Herb voor het Istanbul Surgery Hospital Jacques Herb voor het Istanbul Surgery Hospital

Maandag 2 maart 2009 was het zover, we vertrokken naar Istanbul voor een ooglaser behandeling in het Istanbul Surgery Hospital. Alle voorbereidingen in Nederland waren verzorgd door Alma Care. Drs H. van Velthooven heeft ons op bijzonder vriendelijke en kundige wijze terzijde gestaan met alle vragen etc. die we hadden, geen vraag was teveel en zo gingen we met een heel vertrouwd gevoel naar Istanbul.

Aangekomen op het vliegveld van Istanbul werden we netjes opgewacht door onze chauffeur, Suleiman, die ons naar het Mim hotel bracht. Onderweg keken we onze ogen uit, wat een stad, wat een gebouwen. wat een verkeer, maarja wat wil je met 16 miljoen inwoners!! We hadden een prachtige kamer in het Mim hotel en de kliniek ligt inderdaad pal naast het hotel, dus dat is wel heel handig.

Dinsdagochtend moesten we ons om 9.30 uur in de kliniek melden voor de diverse vooronderzoeken. We werden heel goed begeleid door Mustafa & Dogan die alle twee Engels en Duits praten en waar je ook al je vragen aan kon stellen.

Jacques-herb-vooronderzoek-ooglaseren Jacques Herb tijdens het vooronderzoek in de kliniek.

De onderzoeken in de diverse kamers volgden elkaar vrij snel achter elkaar op Ondertussen hadden we een paar Duitse mensen ontmoet die de dag ervoor behandeld waren en deze waren zo enthousiast, iets wat wij op dat moment nog niet echt konden bevatten, maar het was wel ontzettend leuk om die groep van 6 mensen zo enthousiast te zien en te horen roepen van “jeetje na 28 jaar zie ik de wereld eindelijk!! SUPER!

Na alle vooronderzoeken kregen we te horen dat we eind van de middag behandeld zouden worden. Bij Jacques zou 1 oog gelaserd worden en wel zijn luie oog, een oog waar hij al vanaf zijn geboorte maar 5% zicht mee heeft gehad! Dr. Sinan Göker vertelde hem dat hij na de laserbehandeling o.a. weer op zijn horloge kon kijken etc met dat luie oog! Dat zou toch wel heel fantastisch zijn!

Zelf had ik links +4,50 en rechts +2,50 en bij mij werd verteld dat ik zowel veraf als dichtbij weer goed zou kunnen zien en kunnen lezen!! Maar misschien over een paar jaar toch wel een leesbril nodig zou hebben.

Diny-en-Jacques-Herb-voor-het-ooglaseren Diny en Jacques Herb vlak voor het ooglaseren.

Om 16.00 uur moesten we ons weer melden in de kliniek. Daar kregen we een rustgevend pilletje en verdovingsdruppels in de ogen en de benodigde hygiënische kleding aan (slofjes, haarkapje, en groene jas) en konden we in een kamertje wachten tot we aan de beurt waren.

Toen was het grote moment daar en ging eerst Jacques de laserbehandelkamer in. Na een paar minuten kwam hij alweer terug en tot zijn grote verbazing kon hij gelijk met zijn luie oog op zijn horloge de tijd zien!! Ongelofelijk!!

Daarna was het mijn beurt en toch wel wat zenuwachtig liep ik mee naar de behandelkamer, maar eenmaal daar ging het allemaal zo snel dat voordat je er erg in heb alles alweer voorbij is. Het engste leek mij het fixeren van de oogleden, ofwel het sperren, maar daar heb ik niet eens erg in gehad. Dan moet je naar het groene lichtje kijken, dat rood, groen, rood wordt en dan wordt er gezegd nu zie je even 15 seconden geen lichtje meer en daarna verschijnt het lichtje weer en wordt je oog gespoeld en is het allemaal al klaar. Hetzelfde voor het andere oog. En zo ben je in ongeveer 6 minuten aan beiden ogen geholpen!

Bij mijn slechtste oog (+4,50) rook ik wel een schroeilucht, maar dat is wel normaal omdat ze daar natuurlijk iets meer moeten laseren als bij mijn minder slechte oog! Na de behandeling wordt nog even gekeken of o.a. het flapje weer goed zit en bij Jacques werd er nog even een lens ingezet omdat het flapje een beetje los zat.

Met een mooie donkere bril konden we toen terug naar het hotel en hadden de nodige oogdruppels meegekregen en kunstmatige tranen en 2 pijnstillers en een slaappilletje.

jacques-herb-na-het-ooglaseren Jacques Herb vlak na het ooglaseren met een beschermende bril.

Het beste is natuurlijk om zoveel mogelijk te slapen. Dat is altijd het beste medicijn.Na eerst nog om het uur gedruppeld te hebben en via roomservice nog een maaltijd besteld, hebben we om 21.00 uur het slaappilletje ingenomen en zijn toen ook als een blok in slaap gevallen tot de volgende morgen 8.30 uur.

Wat een gewaarwording was dat wakker worden en alles kunnen zien zonder eerst je bril op te moeten zetten!!! Natuurlijk gelijk een boek gepakt en¦..WOW dat kon ik gewoon allemaal lezen, zelfs de kleine lettertjes op de tube tandpasta!! Toen naar het raam gelopen en naar buiten gekeken en ik kon ook alle kentekens van de auto’s lezen en we zaten op 7 hoog!!

En niet onbelangrijk, helemaal geen pijn gehad!!! De bril die je meekrijgt van de kliniek is een hele zachte bril dus daar heb je met slapen totaal geen last van! We waren beiden nog helemaal overdonderd dat we nu dingen konden zien die we voorheen alleen maar met bril zagen. Vooral Jacques, want een lui oog is niet zomaar te behandelen. Hij zag alle dingen met zijn linkeroog weer heel scherp van dichtbij. Wel zullen zijn hersenen er nog even een paar weken over doen om aan de nieuwe situatie te wennen, maar van dichtbij ziet hij nu meer met dat oog als met het andere! Het oog dat gelaserd is heeft nu al 60% (i.p.v 5%) zicht en dat zal in de komende weken zeker nog verbeteren!

We moesten om 10.00 uur terug naar de kliniek voor het na-onderzoek en werd bij Jacques de tijdelijke lens verwijderd die het flapje op zijn plaats had gehouden. We kregen een certificaat mee met de waarden van de ogen en nog een gesprek met de arts Dr. Sinan Göker. De resultaten bij ons beiden waren prima!

Jacques Herb en Dr. Sinan Göker Jacques Herb bedankt dr. Sinan Göker, een dag na de ooglaserbehandeling.

Ook vertelde Dr. Sinan Göker Jacques dat er op korte termijn ook voor zijn rechteroog (zijn goede oog) nog een nieuwe behandelmethode beschikbaar zal zijn zodat er in de toekomst ook geen leesbril meer aan te pas hoeft te komen! Geweldig toch!

Ik kan alleen maar zeggen dat er een heel nieuwe wereld voor mij is open gegaan, gewoon alles goed kunnen zien en nog goed kunnen lezen ook!! En Jacques……die had het nooit voor mogelijk gehouden dat hij met zijn “luie oog” ooit nog eens zo goed zou kunnen zien!

In de voorbereidingen voordat je de stap maakt lees je alles wat je kunt vinden op internet etc over ooglaseren en leest de positieve bevindingen, maar op dat moment sta je er nog niet zo bij stil dat het bij jou ook zo anders kan worden na een laserbehandeling! Zelf heb ik er bijna 2 jaar over gedaan om de stap te maken. Maar wij weten nu wel beter en kunnen het zeker iedereen aanraden. En dan te bedenken dat het in de komende weken alleen nog maar beter kan worden!

Er werd ons wel heel vaak gevraagd waarom in hemelsnaam in Istanbul! Wel het antwoord is eenvoudig, voor je ogen wil je toch het allerbeste en als je alle documentatie ook over de artsen (in het bijzonder Dr. Sinan Göker en modernste apparatuur etc leest op internet dan is het Istanbul Surgery Hospital veruit het modernste ziekenhuis met de nieuwste apparatuur, de meeste ervaring en de beste artsen. Met mijn +4,50 hadden ze me hier in Nederland niet eens geholpen! Nog maar niet te spreken over Jacques zijn “luie oog”!

En via Alma Care wordt alles zo goed geregeld en verzorgd dat je alleen maar in het vliegtuig hoeft te stappen en je verder totaal nergens zorgen over hoeft te hebben! Naast de ooglaserbehandeling hebben we ook gelijk Istanbul kunnen bekijken en dat is echt een geweldige stad, veel bezienswaardigheden en ongelofelijk veel winkels waar je leuke spullen kunt kopen.

jacques herb in het grootste winkelcentrum van Europa Jacques Herb in het grootste overdekte winkelcentrum van Europa (vlakbij de kliniek en het MIM hotel)

Vergeet vooral niet een bezoekje aan de Grand Bazaar in het oude Istanbul. Een hele leuke ervaring meer dan 4000 winkeltjes in een overdekte bazaar.

Wij willen zeker Drs. Henk van Velthooven van Alma Care nog een keer extra bedanken voor de prima begeleiding van tevoren en het regelen van alles! En we kunnen iedereen die erover denkt zijn / haar ogen te laten laseren echt aanraden een bezoekje te brengen aan de website van  Alma Care. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open na de behandeling.

Natuurlijk mag iedereen ons ook mailen met vragen en we zullen zeker proberen deze te beantwoorden. info@jacquesherb.nl

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen