f

Referenties

Ervaringen Karin van K. (Schijndel, 29 jaar)

Ik had al twaalf jaar lenzen en de laatste twee jaar had ik heel veel last van mijn lenzen. Op mijn werk en tijdens mijn studie zit ik vaak achter de computer en dan kreeg ik altijd rode, pijnlijke ogen. Ook als ik moe was of als ik op een plaats was waar veel gerookt werd, kreeg ik last van mijn ogen. Ik voelde mijn lenzen eigenlijk voortdurend zitten. Soms was het zo erg, dat ik mijn lenzen ’s avonds niet uit kreeg, omdat ze aan mijn ogen vastgezogen zaten. Kortom, ik wilde heel graag een andere oplossing.
Ik ben me gaan oriënteren in de wereld van ooglaseren. Ik kwam er al snel achter dat dit in Nederland erg prijzig is. Al surfend op internet kwam ik erachter dat dit in Turkije betaalbaar en heel goed is. Ik kwam terecht op veel sites en via www.ooglasertrefpunt.nl vond ik Alma Care. De website stond mij meteen al erg aan en het contact met Henk, de persoon die alles regelt, was erg positief. Henk is echt bij de mensen betrokken en reageert meteen op vragen en onzekerheden.
Op 2 mei 2007 vertrok ik met mijn vriend naar Istanbul. Ik had twee weken vakantie en we besloten er nog een paar dagen aan vast te plakken, zodat we acht dagen weg zouden zijn.
Toen we aankwamen op het vliegveld in Istanbul, zou er een chauffeur klaar staan. Die stond er echter niet. Na even bellen met Henk, belde de chauffeur ons op en zei dat hij vast stond in het verkeer. Even later was hij er en bracht ons in een riant busje met airco naar het MIM-hotel, naast het Istanbul Surgery Hospital.
De volgende dag moest ik me ’s morgens om half 9 melden in het ziekenhuis. Eerst moest ik een vragenlijst invullen en vervolgens werden alle vooronderzoeken gedaan. Dit duurde ongeveer twee en een half uur, met wachttijden erbij. Alles is perfect geregeld ter plaatse, want een Turkse man die goed Engels en Duits spreekt begeleid je daar in alles. Hij gaat bij ieder deelonderzoek mee naar binnen en legt uit wat ze doen. Na alle onderzoeken kreeg ik te horen dat LASIK bij mij kon! Er werd me medegedeeld dat ik al na een kwartier geholpen kon worden. Er was me gezegd dat ik tot ongeveer vier uur moest wachten, maar ik kon dus al rond 12 uur geholpen worden! Ik heb meteen ‘ja’ gezegd en na een kwartier ging ik de laser-behandelkamer in. Ik was eigenlijk niet zenuwachtig, omdat ik alle vertrouwen in dit ziekenhuis had. Eerst werden mijn ogen gedesinfecteerd en daarna kwam er een soort van klem op mijn ogen om ze open te houden. Dit doet absoluut geen pijn. Er wordt gezegd dat je naar het groene puntje moet blijven kijken. Ik heb constant in mijn hoofd herhaald dat ik naar het puntje moest kijken, want als je je ogen afwendt, stopt de laser automatisch en duurt het al met al langer. Van het maken van het flapje voel je niks, je ziet wat wazig en de wereld beweegt omdat de dokter aan je oog zit. Daarna volgt het laseren. Je ziet wat lampjes en het is af en toe zwart. Dit duurt niet lang. Gelukkig kon ik constant naar het groene lampje blijven kijken. Ik heb tijdens de hele behandeling geen pijn gevoeld,hooguit wat druk op het oog, maar verder totaal niets. Na de behandeling moest ik mijn ogen lichtjes dichthouden en kreeg ik een soort zonnebril op. Daarna zijn we naar het hotel gegaan en heb ik zo’n drie uurtjes op bed gelegen. Mijn ogen traanden, maar ik voelde dit met de tijd minder worden. Ik heb eigenlijk geen pijn gehad. Na ongeveer drie uur, deed ik mijn ogen open en voelde ik nog steeds geen pijn. Het traande af en toe nog lichtjes. Ik druppelde mijn ogen en we zijn beneden wat gaan eten. Ik heb het die avond rustig aan gedaan en heb heerlijk geslapen.

Genieten van Istanbul na de ooglaserbehandeling
Karin geniet met haar vriend van Istanbul
na de ooglaserbehandeling.

Die ochtend moest ik om half 10 in het ziekenhuis doen voor de nacontrole. Beide ogen waren 100%! Het is heel raar dat je zonder lenzen gewoon alles heel helder ziet. Ik zag eindelijk scherp zonder pijn aan mijn ogen! Na dit onderzoek, wat nog geen vijf minuten duurde, zijn we Istanbul ingegaan. Ik heb geen last gehad, ik ben wel voorzichtig geweest en heb me gehouden aan het druppelschema. De rest van de dagen waren geweldig! Istanbul is een mooie stad met veel cultuur, leuke restaurantjes en veel mooie plekjes. We hebben echt genoten van deze stad!

Het is nu drie weken geleden dat is gelaserd ben. Ik heb nergens last van. In de tweede week werden mijn ogen af en toe, als ik lang aan de computer zat, wat droog. Je krijgt kunsttranen die je vier weken kan gebruiken. Als ze droog zijn, druppel je even. Dit helpt meteen. Ik ben verder heel erg blij dat ik dit gedaan heb. Ik kan het iedereen aanbevelen! Ik wil Henk bedanken voor zijn hulp en voor de interesse de afgelopen weken. Mede door hem heb ik de stap genomen dit in Istanbul bij Alma Care te laten doen. Je kunt met al je vragen bij hem terecht, dat is heel erg fijn. Als je vooroordelen hoort over ooglaseren in Istanbul, probeer je dan nog eens te verdiepen in Alma Care en in dit ziekenhuis. Het staat immers in de top 3 van beste ziekenhuizen van Europa op dit gebied. Het scheelt je in je portemonnee en je hebt meteen een supermooie stad gezien. Twee vliegen in één klap!!! Succes ermee.

Groetjes,

Karin van Keulen (29 jaar) uit Schijndel.
(Ik ben op 3 mei 2007 van -3.00 naar 100% gegaan!!!)

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen

    question mark

    Veelgestelde vragen