f

Referenties

Ervaringen Piet M. (Hoogeloon. 24 jaar)

Na een aantal maanden geworsteld te hebben met lenzen, kwam ik erachter dat deze niet aan mijn ogen besteed waren. Vaak was een half uur al te veel, en ze steeds opnieuw indoen was ook niet echt een optie. Ik heb toen een paar jaar zonder hulpmiddel rondgelopen, wat natuurlijk ook niet de manier is met een sterkte van -1.25 en -1.

Dus toen maar eens gaan zoeken op internet over een laserbehandeling. Via de site www.ooglasertrefpunt.nl viel mijn oog al snel op Alma Care, een bemiddelaar tussen Nederland en het Istanbul Surgery Hospital. Deze biedt nieuwste technieken aan tegen een lage prijs in vergelijking met Nederland. Ook staat Turkije erg goed aangeschreven op het gebied van ooglaser behandeling, wat natuurlijk de belangrijkste reden was om voor Alma Care International te kiezen.
Uit het vooronderzoek bleek dat er niet echt problemen waren, behalve dat mijn pupillen vrij groot waren, namelijk zo’n 7mm. Door het gebruik van Wavefront zou dit geen negatieve effecten hebben, werd door de arts in Istanbul gemeld. En vanaf dat moment kon de procedure dus gestart worden. Ik wou zo snel mogelijk geholpen worden, en op 10 april zou het dan gaan gebeuren. Mijn vriendin ging mee, want alleen gaan leek me haast onmogelijk.

Aangekomen op het vliegveld van Istanbul zou ik opgewacht worden door mijn chauffeur, deze was echter nergens te bekennen. Ik dacht: oh nee, dit begint al weer goed. Maar na een telefoontje met Alma Care hadden we elkaar toch zo gevonden, en werden we naar het MIM hotel gebracht. Prachtig hotel, met erg vriendelijke medewerkers.
Het vooronderzoek in het ziekenhuis was zo ongeveer hetzelfde als hier bij de optometrist. Ik denk dat ik hier ongeveer 1,5 uur mee kwijt was. Daarna terug naar het hotel gegaan, zo veel mogelijk proberen te rusten. Dit viel niet mee door de zenuwen.

Om half 3 zou ik geopereerd worden, en moest daarom om 2 uur in het ziekenhuis zijn voor pijnstillers en een kalmeringspilletje. De operatie zelf was erg kort, en ik herinner me het als erg vaag. Je krijgt een soort drukring op je oog, zodat je niet kunt knipperen. Daarna moet je naar een groen puntje blijven kijken. De arts snijdt dan het flapje weg, waarna mijn zicht erg vaag werd. Na een aantal seconden komt het gelukkig weer terug en zie je het puntje weer knipperen. Na de operatie werd nog even gecontroleerd of de flap goed terug zat, en toen mocht ik terug naar het hotel om te rusten. De volgende dag ’s morgens terug voor controle, en alles bleek goed te zijn. Ik zag bijna 150%, echt ongelofelijk!
Op dit moment(3 dagen na de behandeling) zit ik dit gewoon weer te typen achter de pc. Mijn ogen voelen nog wat droog aan, maar ik verwacht dat dit wel over zal gaan. In ieder geval goed druppelen.

Over 3 maanden is de nacontrole, en zal blijken hoe scherp ik zie. Al met al is alles zeer goed verlopen, zeker de behandeling in het ziekenhuis. Enorm bedankt Alma voor de geweldige begeleiding. (Piet liet zijn ogen laseren op 10 april 2006)

question mark

Stel uw vraag!

Heeft u vragen over de moge-
lijkheden? Neem gerust contact op! Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.

    ReferentiesBeoordelingen